Mit jelent a teljesítménybővítés?

Röviden a villanyóra kismegszakítójának (biztosítékának) cseréjét nagyobb értékűre.
Lakásokban és irodákban leggyakrabban villanytűzhely és villanysütő, esetleg klíma vásárlásakor, valamint az elektromos berendezések számának növekedésével válik szükségessé a csere.Azokban a társasházakban, ahol a fővezetékek még nem voltak cserélve, nem megfelelő keresztmetszetű, vagy textil szigetelésű vezetékezés található, gyakran nincs lehetőség a teljesítmény bővítésére. Érdemes erről előzetesen tájékozódni a társasház közösképviselőjétől.

Mennyibe kerül a teljesítménybővítés?

32 Amper igényléséig alanyi jogon jár, tehát az áramszolgáltató felé nincs költsége, kivéve a 7.428 Ft-os szerelési díjat, melyet utólag fizettet és számláz ki a szolgáltató.
32 Amper feletti igény esetén 3.600 Ft+Áfa/Amper hálózatfejlesztési díj fizetendő.
DE!
A mérőóra helynek azonban az ELMŰ és a szabványok előírásainak meg kell felelnie, melynek felülvizsgálata, dokumentálása, illetve kivitelezése, a műszaki feltételek megteremtése a regisztrált villanyszerelő kompetenciája.

A regisztrált villanyszerelőnek fizetendő összeg mindig a helyszíni adottságok függvénye, ezért pontosan nem meghatározható.
Az Elektrodirekt épp ezért ingyenes helyszíni felméréssel és árajánlat készítéssel áll az Ön rendelkezésére, melyet budapesti és a közeli aglomerációból érkező ügyfeleink részére biztosítunk.

A leggyakrabban előforduló kivitelezési díjak az alábbiak:
- mérőhely felülvizsgálata és dokumentáció elkészítése: 20.000 Ft
- ELMŰ ügyintézés (opcionális): 15-20.000 Ft
- mért és méretlen fővezeték cseréje: 30.000 Ft-tól
- 1 fázisú villanyóra 32 Amperes teljesítménybővítése: 20-140.000 Ft